אם יש לכם מרפסת בחצר או בגינת הבית, מומלץ בחום לשלב בה פרגולה אשר תוסיף רבות למראה הרענן והביתי של חצר הבית, תוך כדי שתספק תנאים אידיאלים לישיבה ואירוח. במהל התכנון והבנייה של פרגולות מעץ נדרש לקחת בחשבון אלמנטים הקשורים הן בעיצוב והן בצרכים ובמאפיינים של אורח חיי הדיירים בבית. בנייה של פרגולות מעץ יוצרת למעשה פינת חמד בבית ומהווה מוקד אטרקטיבי לישיבה ביחד עם בני המשפחה.
פרגולה- למה?
תפקידה של הפרגולה גם נותן מענה לפן הפונקציונאלי כך שבקיץ מספקת צל מפני השמש ובחורף מגנה מפני הגשם. לשם כך יש צורך בתכנון יסודי ומקיף של הבנייה של פרגולות מעץ במיוחד בתחום ההצללה והסיכוך. תנאי שטח למיניהם עלולים להשפיע על עמידותה של הפרגולה לאורך זמן, כך למשל גשם, רטיבות או לחות עתידים לגרום לעץ להתפורר עם הזמן, על כן יש צורך לשים לב לסוג העץ שבו בוחרים לבנות את הפרגולה ואולי אף לשלב חומרים אחרים בבנייה או לחשוב על פרגולות אלומיניום דמוי עץ .
סוגי עץ מועדפים
מומחים בתחום בנייה ותכנון פרגולות מעץ ממליצים להשתמש בסוג עץ גושני אשר יכול להחזיק מעמד לאורך זמן ועמידותו מפני רטיבות ולחות ניכרת ביחס לסוגי עץ אחרים. כמו כן ניתן גם לבנות את הפרגולה מלוחות עץ רב שכבתי העשוי לרוב מעץ אורן, אגוז, איפאה או אלון.
לפני הכול- היתרים מהרשויות
אך לפני כל התכנון עליכם להוציא רישיון או היתר בנייה מהרשויות לבניית פרגולות מעץ בחצר ביתכם. היתר זה מכונה בשם “היתר בניה לבניה מצומצמת”. במידה ואינכם מתגוררים בבית קרקע פרטי אלא בבניין רב קומות יש לקבל את הסכמת הדיירים בבנין. לאחר שכל האישורים ניתנו על ידי הרשויות, יש לברר מול העירייה באיזה מגבלות ותקנות עליכם לעמוד בעת בניית הפרגולה. לדוגמא, יש לקבל אישור על הגובה הרצוי של הפרגולה, על גודל השטח המקורה וכמובן על סוג חומרי הגלם שבהם ייעשה השימוש.
הוועדה המקומית לתכנון ובנייה אמורה לאשר לכם היתר לבנייה, ללא היתר זה לא ניתן להתחיל בהליך התכנון והבנייה, האישור הזה בעצם מהווה את הצעד הראשון בבניית פרגולות מעץ ופרגולות בכלל.
המאמר בחסות אתר יור לינק